Amersfoort,
24
september
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volmachtkantoren slagen voor ‘Regie op Verzuim’

Avéro Achmea stimuleert kennisvermeerdering rond ‘Inkomen’

Medewerkers van diverse volmachtkantoren voor de inkomensverzekeringen van Avéro Achmea zijn geslaagd voor de opleiding ‘Regie op Verzuim’. Centraal stond de manier waarop volmachten de regie kunnen nemen om de kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid te verminderen.

De opleiding is een initiatief van Avéro Achmea, die de opleiding voor de tweede keer organiseerde. In 2010 zwaaide de ‘eerste lichting’ deelnemers met succes af. Doel van Avéro Achmea is om het kennisniveau te verhogen op het gebied van inkomensverzekeringen. Twaalf mensen van tien volmachtkantoren en vier Achmea-medewerkers volgden de opleiding, die werd verzorgd door CS Opleidingen. ‘Regie op Verzuim’ is geaccrediteerd door de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), waarmee cursisten bij een geslaagde afronding recht hebben op een officieel hbo-certificaat.

Theorie en praktijk
In een aantrekkelijke mix van theorie en praktijk kregen de cursisten gedurende veertien dagdelen een inkijkje in sociale wetgeving, arbeidsrecht, verzuimbeleid en financiën en verzekeringen. Ook arbo en re-integratie, gespreksvaardigheden en veel praktijkcasuïstiek kwamen aan bod. Vragen die aan de orde kwamen, waren onder meer ‘Wat mag je van een bedrijfsarts verwachten?’, ‘Hoe te handelen bij een arbeidsconflict?’, ‘Wie zijn erbij betrokken?’ en ‘Wie heeft welke belangen?’ Cursisten kregen tevens zicht op de financieel-juridische aspecten bij verzuim en arbeidsongeschiktheid in relatie tot het realiseren van kostenbesparing.

Lucas Janssen, Manager Operations Volmachten Inkomen van Avéro Achmea, reikte de getuigschriften in september aan de geslaagde deelnemers uit.