Amersfoort,
05
november
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Zorgpremies 2013 Avéro Achmea bekend

Directeur Rob ter Mors: “Zorgverzekering steeds meer adviesproduct”

Avéro Achmea heeft vandaag de nieuwe premies voor de zorgverzekeringen voor komend jaar bekendgemaakt. De premie voor de natura-combinatiepolis (Zorg Plan) daalt met 7 euro per jaar (0,58 euro per maand) en is voor 2013 vastgesteld op 109,25 euro per maand (2012: 109,83 euro). Voor de restitutiepolis (Keuze Zorg Plan) blijft de premie voor 2013 gelijk op 110,33 euro per maand. Afhankelijk van het verzekeringspakket stijgen de premies voor de aanvullende verzekeringen met vier en vijfprocent. De premies voor de tandartsverzekeringen blijven gelijk aan die van 2012. Alle premies zijn exclusief collectiviteitskortingen.

Steeds meer adviesproduct
Rob ter Mors, directeur Markt & Distributie van Avéro Achmea: “Goede zorg is belangrijk. De kosten voor zorg zijn hoog, het eigen risico stijgt. Zorg beslaat een steeds groter deel van het huishoudbudget. Daarnaast neemt de complexiteit van de zorgmarkt toe. Door deze ontwikkelingen wordt de zorgverzekering steeds meer een adviesproduct. De zorgvuldige keuze van een verzekering - gebaseerd op afweging van kosten, dekking en vergoeding - is cruciaal. Het intermediair kan hierbij een belangrijke rol spelen en een advies op maat geven. Zodat de klant alleen betaalt voor zorg die hij echt nodig heeft en er zeker van is dat het pakket aan zorgvergoedingen goed bij hem en zijn persoonlijke situatie past.”

Ondersteuning intermediair
Een goed advies vraagt om goede ondersteuning. Ter Mors licht toe: “Avéro Achmea begrijpt de waarde van een goed advies en ondersteunt intermediairs optimaal bij het vervullen van hun adviesrol.” Adviseurs die bewust kiezen voor zorg worden door Avéro Achmea ondersteund via de website www.meerzorgklanten.nl. Daarnaast introduceert Avéro Achmea het digitale persoonlijke zorgoverzicht: een overzicht op maat voor verzekerden met de mogelijkheid tot online declareren en een online vergoedingenoverzicht.