Amersfoort,
07
februari
2014
|
15:02
Europe/Amsterdam

Voorwaarden Zaken Zekerplan zijn vernieuwd

Vanaf 1 januari 2014 gelden nieuwe verzekeringsvoorwaarden voor het Zaken Zekerplan. Dit komt door wetswijzigingen en afspraken die zijn gemaakt met het Verbond van Verzekeraars.

Door wetswijzigingen gelden nieuwe verzekeringsvoorwaarden Zaken Zekerplan

  • Single European Payment Area (SEPA). Bij automatische incasso zijn wij nu wettelijk verplicht de incasso minimaal 14 dagen van te voren aan te kondigen, behalve als anders is afgesproken. Zo heeft u duidelijkheid over de betaling van de verzekering(en). Deze wijziging is opgenomen in artikel 5.a.2 van de algemene voorwaarden.
  • Economische maatregelen. Voor producten waarin volgens nationale of internationale regelgeving niet mag worden gehandeld, geldt: bij schade hieraan of verlies hiervan mogen wij geen uitkering doen. Ook mogen wij volgens deze regelgeving bepaalde (financiële) belangen van personen, ondernemingen, overheden en andere partijen niet verzekeren. Deze wijziging is opgenomen in artikel 11.d van de algemene voorwaarden.

Nieuwe afspraken tussen verzekeraars over terugvorderen van brandschades
Tot 1 januari 2014 kon een brandverzekeraar in bepaalde gevallen de uitgekeerde schade van maximaal € 500.000 bij de aansprakelijkheidsverzekeraar terugvorderen. Het maximum van € 500.000 is op 1 januari 2014 vervallen. U bent nu beschermd tot het verzekerde bedrag. Bij het Zaken Zekerplan is dat standaard € 2.500.000. De uitbreiding heeft geen invloed op de premie.

De nieuwe voorwaarden ontvangt u in februari 2014
Klanten met een Zaken Zekerplan ontvangen de nieuwe voorwaarden op cd-rom in februari 2014. 

Heeft u nog vragen?
Neem dan contact op met uw adviseur. Uw adviseur helpt u graag.