Amersfoort,
04
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Waardewijs Pensioen Basis in Pensioennavigator

Het nieuwe Waardewijs Pensioen Basis van Avéro Achmea is opgenomen in Pensioennavigator Collectief. Het betreft een standaard premie-overeenkomst op basis van lage nominale administratiekosten, met een verrichtingentarief voor aanvullende werkzaamheden. Dit is de derde premieovereenkomst die Avéro Achmea aanbiedt, naast het Waardewijs Pensioen en het Waardewijs Pensioen Compact.

Een onafhankelijk advies aan de klant is waar het altijd om draait. Met de opname van het Waardewijs Pensioen Basis in Pensioennavigator Collectief kunnen ruim 120 aangesloten kantoren hun adviesrol nog beter invullen. Kenmerken zijn standaardisatie, volledige online verwerking, een nieuwe geavanceerde lifecycle en zeer lage administratieve kosten. Adviseurs kunnen met Pensioennavigator Collectief op een efficiënte wijze en conform de AFM-leidraden adviseren.

Gideon Lamot, senior marktmanager Pensioen bij Avéro Achmea: “Naast inspelen op behoeften uit de markt, willen we met de introductie van dit product ook een dialoog op gang brengen over kostentransparantie en verrichtingentarief. Wij merken dat de werkgever zich nogal eens rijk rekent door teveel op het basistarief te focussen. Het één (verrichtingentarief) is niet per definitie beter dan het ander (all-in tarief). Een goed pensioen blijft toch altijd maatwerk. Kleinere werkgevers hebben andere behoeften dan grote werkgevers. Dat is de waarde die alleen een onafhankelijk pensioenadviseur kan toevoegen. We verwachten dat het Waardewijs Pensioen Basis vooral interessant is voor grotere werkgevers.”

Administratief gemak en inzichtDe administratie van het Waardewijs Pensioen Basis is gebaseerd op ‘Straight Through Processing’, waardoor mutaties direct online worden verwerkt. Werkgevers, werknemers en adviseurs hebben hierdoor eenvoudig online inzicht en overzicht. Negen beleggingscategorieënVoor de opbouw van het pensioenkapitaal, wordt gebruik gemaakt van een lifecycle met negen onderliggende beleggingscategorieën, waarbij het beleggingsrisico wordt afgebouwd naarmate de pensioendatum nadert.

Boilerplate

Over PensioennavigatorPensioennavigator is het facilitaire bedrijf voor de pensioenbranche op het gebied van software en kennis. Pensioennavigator is volkomen onafhankelijk en zelfstandig en is de facto de marktleider voor adviessoftware collectief pensioen. Naast een compleet pakket software levert zij ook vaktechnische ondersteuning door updatebijeenkomsten en een vaktechnische helpdesk voor pensioenadviseurs.