19
april
2016
|
13:01
Europe/Amsterdam

Intermediairs geïnspireerd door startup pitches

Op dinsdag 12 april stond Lab55 van Centraal Beheer in Apeldoorn geheel in het teken van het start-up Pitch Event van Avéro Achmea. Het publiek bestond uit intermediaire relaties van Avéro Achmea die kwamen kijken en luisteren naar de ideeën van zes vernieuwende start-ups.

Tijdens dit Pitch Event werden de start-ups beoordeeld door een ‘Dragons’ Den’ die bestond uit Bas de Voogd, CEO van Voogd & Voogd, Jack Hommel, directeur zakelijke markt Avéro Achmea en Centraal Beheer en Pieter Louter, divisievoorzitter Centraal Beheer. De start-ups die ieder vijf minuten mochten pitchen voor het publiek en de dragons, waren:

* AcceptEmail: betaal je rekeningen veilig en simpel via e-mail
* Collin Crowdfund: toegankelijk crowdfunding-platform voor gevestigde, kredietwaardige mkb-bedrijven die    
   financiering zoeken voor hun ambities
* 24sessions: ‘A total solution to match, schedule and help online via video chat’
*
Teamleader: één cloud-platform voor CRM, facturatie- en projectbeheer
* Part-up: over het nieuwe organiseren, een marktplaats voor teamwork
* InvoiceSharing: gratis elektronisch distributieplatform voor facturatie

Vooral de innovatie en bruikbaarheid van de start-ups valt op

John van Tol, accountdirector van Achmea Intermediaire Regie, is een van de organisatoren van het Pitch Event. Hij vertelt: “Er is sinds vorig jaar een brede samenwerking tussen Centraal Beheer en start-ups. We willen de beleving van start-ups meegeven, onze relaties laten zien wat wij doen. En je merkt het, het evenement wordt enthousiast ontvangen. Wat de gasten opvalt is de innovatie en de bruikbaarheid van bepaalde start-ups. Dat zijn dingen waarvan ik vooraf hoopte dat ze zouden kunnen ontstaan. Dat blijkt dus ook te werken.”

Gaaf concept
Na afloop van alle pitches gingen de dragons in beraad en volgde er een korte terugkoppeling per pitch. Het doel van dit evenement is om de start-ups verder te helpen door er een mogelijke ambassadeur vanuit het publiek of een dragon aan te koppelen. Laurens Waling (zie foto), oprichter van Part-up, de start-up die uiteindelijk de wedstrijd won, vertelt over zijn ervaring: “Ik ben hier vrij onbevangen naartoe gekomen en ben blij verrast dat ik het Pitch Event heb gewonnen, dat maakt het natuurlijk extra bijzonder. Part-up is nieuw. Mensen kennen het fenomeen van een marktplaats voor teamwork nog niet. Hier is iedereen enthousiast, maar de vraag is of deze intermediairs het ook goed in hún netwerk kunnen uitleggen.”

Onze nieuwe wereld
Marcel de Kuiper is inkoopmanager bij Zicht Risico- en Verzekeringsadviseurs en is naar eigen zeggen aangenaam verrast door het Pitch Event. Hij verklaart: “Deze middag is sterk gericht op de toekomst en op innovatie. Hoe je het ook wendt of keert, verzekeringsmensen zullen ook mee moeten bewegen. Robotisering, drones, cyber, het wordt hoe dan ook onze nieuwe wereld.”