Amersfoort,
18
november
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Zorgpolissen Avéro Achmea behouden dekking èn keuzevrijheid

Avéro Achmea behoudt in 2014 het hoge niveau van vergoedingen in haar aanvullende zorgverzekeringen. Ook kent Avéro Achmea geen inperking van keuzevrijheid van zorgverleners. In plaats daarvan wordt juist een hoge contracteringsgraad van ziekenhuizen en zorgverleners geboden. Dit in tegenstelling tot berichten in de media over het schralere aanbod en inperking van keuzevrijheid door veel zorgverzekeraars. 

Hoge kwaliteit blijft in stand
De zorgverzekeringen van Avéro Achmea onderscheiden zich al jaren door hun hoge kwaliteit en scherpe prijs. Het vergelijkingsprogramma Rolls bevestigt dat de premie-dekkingverhouding bij Avéro Achmea tot de beste van Nederland behoort. Daarbij krijgt het Excellent-pakket van onderzoeksbureau MoneyView al vier jaar lang zelfs de hoogste productrating. Dit is te danken aan de hoge vergoedingen voor onder meer alternatieve zorg, orthodontie, brillen en fysiotherapie. Dit blijft in 2014 in stand. Dit geldt ook voor de superieure buitenlanddekking, die door de Consumentenbond de beste van Nederland wordt genoemd. "Op deze ijzersterke prijs-kwaliteitverhouding gaan we in 2014niet beknibbelen", benadrukt Piet Zee, marktmanager Zorg. "Sterker nog, we gaan die kwaliteit juist uitbreiden. Bijvoorbeeld met onze wereldwijde Second Opinion Service, uitgevoerd door Best Doctors.Daarmee maken we waar wat we beloven in onze nieuwe campagneslogan: We zijn er voor ú. Nog meer dan in het verleden staan we klaar voor onze klanten; juist op de momenten die ertoe doen."

Klant behoudt grote keuze uit zorgverleners
Ook hebben de lagere premies in de basisverzekeringen bij Avéro Achmea geen nadelige gevolgen voor de keuzevrijheid in zorgverleners. Verzekerden met een restitutiepolis behouden een volledige marktconforme vergoeding bij elke zorgverlener van hun keuze. Voor de naturapolis geldt op dat punt wel een beperking tot zorgverleners waarmee een contract is afgesloten, zoals dat in de hele zorgmarkt altijd al het geval was. "Een belangrijk verschil", zegt Piet Zee, "is dat ons netwerk van gecontracteerde zorgverleners tot de grootste van Nederland behoort. Daardoor kunnen we blijven garanderen dat al onze verzekerden in heel Nederland probleemloos terecht kunnen voor goede zorg. Ook in 2014."