13
januari
2016
|
15:53
Europe/Amsterdam

Eigen risico Zorgverzekering gespreid betalen in 2016?

Verwacht u dat u uw verplicht eigen risico voor 2016 helemaal moet betalen? Dan kunt u nu ookkiezen om uw eigen risico vooraf gespreid te betalen. U voorkomt dan dat u dit bedrag in één keermoet betalen of achteraf een betaalregeling moet aanvragen.

Vraag gespreid betalen eigen risico vóór 1 februari aan.
Voor uzelf of voor een of meer meeverzekerde gezinsleden vraagt u gespreid betalen eigen risicoeenvoudig aan. Doe dit wel vóór 1 februari 2016. Klik hier en log in met uw DigiD. U gaat in het startscherm naar ‘Mijn eigen risico’. U klikt in het volgende scherm rechtsop het blok ‘Wilt u uw verplicht eigen risico gespreid betalen?’ Klik daarna op ‘Aanvragen’.

Wanneer schrijft Avéro Achmea het bedrag af?
Wij schrijven het bedrag vanaf februari in 10 termijnen rond de 27ste van elke maand af. U betaalt 10 X € 38,50. U ziet dit apart van de premie op uw rekeningoverzicht staan. Ook als u geen zorgkosten maakt, betaalt u de maandelijkse termijn. Heeft u aan het eind van het jaar teveel betaald? Dan ontvangt u dit eind april in het volgende jaar automatisch terug.

Voorwaarden voor deelname

  • U bent vóór 1 januari 2016, 18 jaar of ouder
  • U heeft geen vrijwillig eigen risico
  • U betaalt uw premie en zorgkosten automatisch

Vragen?
Voor meer informatie kunt u terecht bij uw adviseur. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op (071) 751 00 22. Wij staan op maandag tot en met vrijdag voor u klaar van 8.00 tot 18.00 uur. Of stuur een e-mail naar: avero.zorgverzekering@achmea.nl. Wij zijn er voor ú!