Amersfoort,
22
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Daling premie zorgverzekering bij Avéro Achmea

Avéro Achmea heeft vandaag bekendgemaakt de premies voor de zorgverzekeringen komend jaar te laten dalen. De premie voor de restitutiepolis (Keuze Zorg Plan) daalt met bijna € 6,25 naar € 104,10 per maand. Per jaar is dat een verlaging van bijna € 75. De nieuwe naturapolis (Select Zorg Plan) kent een premie van € 99,75 per maand. Deze premie is daarmee € 9,50 lager dan de huidige natura-combipolis (Zorg Plan). Dat is maar liefst € 114 per jaar lager.

Avéro Achmea vervangt per 1 januari 2014 de natura-combipolis Zorg Plan door de naturapolis Select Zorg Plan. Het Select Zorg Plan heeft dezelfde gecontracteerde zorgverleners als de natura-combipolis, maar kent lagere vergoedingen bij niet gecontracteerde zorgverleners.

Door onder meer goede afspraken met zorgaanbieders over ziekenhuiszorg, verlaging van medicijnprijzen en daling van de omzet bij ziekenhuizen stijgen de zorgkosten minder hard. Daarom kan Avéro Achmea de premies verlagen. De premies van de aanvullende verzekeringen Start en Juist Voor Jou en de tandartsverzekeringen stijgen niet. De overige aanvullende verzekeringen stijgen licht.

Avéro Achmea: Wij zijn er voor ú, op de momenten die ertoe doen
Jack Hommel, directievoorzitter Avéro Achmea: “De zorgverzekering is voor veel consumenten de belangrijkste verzekering en er valt met betrekking tot zorgverzekeringen steeds meer te kiezen. Avéro Achmea weet dat en klanten kunnen met deskundig advies van hun intermediair goede dekkingen tegen een uitstekende premie regelen. Daar horen services en diensten bij die hen ondersteunen op de momenten die ertoe doen. We bieden onder meer excellente zorg- en wachttijdbemiddeling via de Zorgversneller, wereldwijde second opinion service via het netwerk van Best Doctors, een uitstekende premie-dekkingverhouding (volgens ROLLS) en de beste dekking in het buitenland volgens de Consumentenbond.”