Persbericht: Amersfoort,
24
juni
2014
|
16:12
Europe/Amsterdam

Avéro Achmea in dialoog met financieel adviseurs tijdens schade seminar

Vandaag organiseert Avéro Achmea haar eerste seminar voor adviseurs over actuele ontwikkelingen op de zakelijke schademarkt. Het seminar dient als kick off van de zakelijke schadepropositie ‘Samen meer voor elkaar’. Hiermee wil Avéro Achmea samen met adviseurs de zakelijke klant nog beter bedienen. 

Nieuwe regels, nieuwe risico's, nieuwe verdienmodellen en zorgplicht zorgen ervoor dat de zakelijke verzekeringswereld continue verandert. Dat vraagt om een andere manier van denken en doen, waarbij waardevol advies over ondernemersrisico’s naar klanten het verschil maakt.

Samen meer voor elkaar betekent samen meer slagkracht
Jack Hommel, directievoorzitter Avéro Achmea, gaat tijdens het seminar in gesprek over nieuwe kansen die de samenwerking met Achmea financieel adviseurs biedt: “Door bundeling van activiteiten en kennis binnen Achmea kunnen we adviseurs breder faciliteren, zodat zij zich 100% op hun klanten kunnen richten. Zo ontwikkelen we nieuwe producten en diensten en gaan we in een vroeg stadium met adviseurs in gesprek.”

Meer grip op risico’s
Bedrijven die zich goed laten adviseren hebben gemiddeld genomen meer grip op hun risico’s, treffen adequate voorzieningen en weten hoe ze risico’s beheersbaar kunnen houden. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van de MKB-ondernemers niet proactief geadviseerd wordt over risico's en kansen (MKB Toekomstmonitor, MkbController). Daarom ondersteunt Avéro Achmea  adviseurs met risicomanagement- en verzekeringsoplossingen, zowel provinciaal, vanuit de volmacht of via co-assurantie. Waardevol advies biedt bedrijven de ruimte om financieel verantwoord te ondernemen.

In dialoog op het schade seminar 24 juni
Tijdens het seminar gaat Jack Hommel in gesprek over veranderingen binnen Achmea en de waarde daarvan voor adviseurs in de zakelijke markt. Met tafelsessies spreken deelnemers verwachtingen en wensen uit voor de samenwerking die zij vervolgens bespreken met Jack Hommel en Michiel Delfos, directeur Schadeverzekeringen van Achmea. Daarna gaat Roland Huitink, director Real Estate Akzo Nobel, in op risicomanagement vanuit de praktijk. Bob van Leeuwen, trendwatcher en strateeg, sluit de middag af met trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op de financiële dienstverlening.