Apeldoorn,
04
oktober
2016
|
13:19
Europe/Amsterdam

Avéro Achmea feliciteert haar geslaagde deelnemers

Opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement wederom succesvol

Op maandag 3 oktober feliciteerde Jaap de Louw, directeur Volmachten, alle 18 deelnemers met hun HBO diploma Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI). Jaap de Louw is zeer tevreden met de interesse voor de opleiding. “Deze opleiding vormt een verdieping en verbreding van de kennis over de sociale zekerheid.”

Avéro Achmea organiseerde de opleiding RVI voor de vierde keer. Dit jaar in samenwerking met Hogeschool Avans+. Alle geslaagden ontvangen een HBO-certificaat en kunnen hun MKB relaties nu nog beter adviseren op gebied van verzuim- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Avéro Achmea gelooft in ‘de waarde van advies’
Het (tegen betaling) aanbieden van dergelijke opleidingen door Avéro Achmea past in de filosofie ‘de waarde van advies’. Jaap de Louw: “Diepgaande kennis van wetgeving en verzuimprocessen is nodig om op een juiste wijze de regie te kunnen nemen. Wij vinden het belangrijk jarenlange praktijkervaring op het gebied van verzuimmanagement en schadelastbeheersing met elkaar te delen. En met elkaar te discussiëren over mogelijkheden om het risico op verzuim en verlies aan inkomen te verminderen, of weg te nemen. We richten ons op adviseurs die de veranderingen in de markt als een kans zien. Adviseurs die ondernemend, onafhankelijk en vernieuwend zijn. Dat zijn de professionals die continu het klantbelang voor ogen houden en altijd openstaan voor verbetering. Net zoals wij dat doen. Zodat de klant zich uiteindelijk goed verzekerd weet.”

Ook deelnemers zijn enthousiast
Rutger Westenburg (kantoor Westenburg) is een van de deelnemers, hij slaagde maar liefst met een 9 en is zeer enthousiast over de opleiding. “Ik ervaar dat de meeste werkgevers nog onbekend zijn met de materie van ziekte en arbeidsongeschiktheid van hun werknemers. Terwijl dit toch enorme, met name ook financiële, consequenties voor hen kan hebben. Hier kunnen wij als adviseurs dus echt toegevoegde waarde bieden. Het leuke aan de RVI opleiding vond ik dat niet alles om verzekeringen draaide maar dat er ook veel aandacht was voor bijvoorbeeld arbeidsrecht, subsidieregelingen, arbodienstverlening en duurzame inzetbaarheid. Daardoor ben ik voor mijn relaties meer een consultant geworden. Maar leuker nog vind ik het om mijn kennis en ervaring te delen met mijn collega’s zodat we er veel meer relaties mee van dienst kunnen zijn.”

Ook Dirk van den Dool (Nedasco) vond de opleiding leerzaam. “Na een lange carrière in de schadeverzekeringen heb ik vorig jaar de overstap naar de verzuim- en inkomensverzekeringen kunnen maken. Het is een boeiende maar complexe wereld. Met WFT-Inkomen op zak en een paar maanden praktijkervaring kwam deze cursus RVI voor mij als geroepen. Deze opleiding heeft mij geholpen om een verdiepingsslag te maken. Op een open en toegankelijke wijze zijn de verschillende facetten van het vak behandeld.”