Apeldoorn,
23
juni
2015
|
09:31
Europe/Amsterdam

Avéro Achmea en Eerstestap.nl lanceren Online Platform Klantvoorbereiding werkgevers

Avéro Achmea heeft met Eerstestap.nl een online tool ontwikkeld die adviseurs helpt om zo efficiënt mogelijk hun diensten rondom pensioenadvies aan te bieden. Door veranderende wetgeving, hogere opleidingseisen aan pensioenadviseurs en strengere richtlijnen voor het advies nemen de kosten van pensioenadvisering toe. De branche zoekt naar mogelijkheden dit pensioenadvies betaalbaar te houden. De online klantvoorbereidingsomgeving die Avéro Achmea samen met Eerstestap.nl heeft ontwikkeld, helpt hierbij.

De werkgever wordt door de pensioenadviseur via een persoonlijke mail uitgenodigd om zich online voor te bereiden op het adviesgesprek. In de online omgeving kan de werkgever diverse uitlegvideo’s bekijken, informatie lezen en het inventarisatieformulier van de adviseur vullen. De werkgever ziet hier het logo en de gegevens van zijn adviseur.

Animatievideo’s
Op dit moment zijn er zeven verschillende uitlegvideo’s beschikbaar. De adviseur kiest welke hij aan betreffende klant wil laten zien; Waarom een pensioenregeling?, Het adviestraject, De BPF toets, Verschillende pensioenregelingen, Pensioenonderdelen, De kosten, De risico’s. In de toekomst zullen er meer video’s beschikbaar komen. Via track and trace worden alle acties bijgehouden en in een rapport aan de adviseur gepresenteerd.

Voordelen
Uit onderzoek blijkt dat klanten bereid zijn om zelf online tot zes uur te investeren in hun advies. Belangrijk is dat klanten goed gefaciliteerd wordt en een aantoonbaar (financieel) voordeel oplevert. Mede op basis van deze inzichten is de klantvoorbereiding tweede pijler pensioenadvies ontstaan. Avéro Achmea heeft ook de inhoud, onderwerpen van video’s, en werkwijze getoetst bij een aantal pensioenadviseurs.

De waarde van advies
Avéro Achmea gelooft in de waarde van advies en investeert met kennis, tijd en geld op verschillende manieren in het toegankelijk houden van advies voor de markt. Zo ook in dit initiatief.

Kijk voor meer informatie en de licentie mogelijkheden op https://adviseur.eerstestap.nl/online-klantvoorbereiding-pensioen